Vliegtickets kopen

Een vliegticket kopen is tegenwoordig dankzij internet zeer eenvoudig. Je boekt in een paar minuten een vlucht en met een uitgeprint E-ticket ga je op weg naar het vliegveld. Steeds vaker ontvang je een sms-code waarmee mag worden ingecheckt. Waar koop je een vliegticket en maakt het nog verschil? Word je er als consument ook wijzer van?

Vliegmaatschappij
Wie graag met een bepaalde vliegmaatschappij vliegt kan online heel snel een vliegticket kopen. Alle luchtvaartlijnen ter wereld hebben een eigen website en de meeste bieden de mogelijkheid aan om via de website tickets te kopen. Let op dat bij buitenlandse maatschappijen een creditcard vaak het enige geaccepteerde betaalmiddel is. Een voordeel van een vliegticket kopen bij een vliegmaatschappij is dat je kunt deelnemen aan een frequent-flyer programma. Hiermee is het mogelijk om punten te verzamelen voor interessante aanbiedingen en krijgt men bepaalde privileges (bijvoorbeeld bij het instappen.)

Reisbureau
Ook reisbureaus bieden vliegtickets aan via hun websites. Deze optie is vooral handig voor mensen die op vakantie willen met het vliegtuig. Aangezien een vlucht meestal is inbegrepen bij het vakantiepakket bespaart dit veel denkwerk. Een reisbureau in de buurt heeft als voordeel dat je meer gerichte informatie krijgt. Een goede keuze voor mensen die minder handig zijn in het navigeren op internet.

Vliegtickets vergelijken
De populairste manier van vliegtickets kopen is met behulp van websites waarop je de prijzen van vliegtickets kan vergelijken, zoals Tix.nl. Inmiddels bestaan er talloze Nederlandse en internationale vergelijkingssites waarmee je op zoek kan gaan naar de beste prijs. Let bij een mooie aanbieding wel op of je te maken hebt met een direct vlucht en op de ligging van de vliegvelden. Vaak kun je op vergelijkingssites naast vliegtickets ook de prijzen van hotels en vervoer vergelijken en direct reserveren.