De 5 mooiste luchthavens van de wereld

Luchthavens zijn vaak niet meer als een begin- of eindpunt waar je liefst zo snel mogelijk weer weg bent. Maar het kan ook anders, en dat bewijzen de volgende 5 mooiste luchthavens ter wereld:

1. Changhi Airport Singapore
2. Madrdid Barajas Airport
3. Seoul Incheon Airport
4. Beijing Airport
5. Menara Airport Marrakech

Mooiste luchthavens
Op de eerste plaats staat Changhi Airport in Singapore. Deze luchthaven biedt passagiers tal van ontspanningsmogelijkheden in een moderne omgeving. Zo kan men er onder andere zwemmen, met een glijbaan van het ene verdiep naar het andere glijden, en genieten van “Kinetic Rain”, kinetische regendruppels die zorgen voor een indrukwekkende show.

Ook in Madrid vindt men een prachtige luchthaven terug. Madrid Barajas werd ontworpen door architect Richard Rogers. Hij ontwierp wandelpaden op verschillende niveau’s, zodat de drukte verspreid wordt en je nooit het gevoel krijgt in een volgepakte luchthaven rond te wandelen.

Aziƫ neemt het voortouw
Toch vinden we vooral in Aziƫ prachtige luchthavens terug. Zo behoort Seoul Incheon Airport in Zuid-Korea tot een van de mooiste luchthavens ter wereld. In de kelder kan je er een typisch Koreaans badhuis bezoeken, maar je er ook terecht voor traditionele workshops en een verkleedhoek met typische Koreaanse klederdracht.

Ook Beijing Airport verdient zeker een plaats in de top 5. Terminal 3 van deze luchthaven is gebouwd in de vorm van een draak en werd geopend voor de komst van de Olympische Spelen in 2008. De gele en rode kleuren die primeren, tonen je meteen dat je in China bent.

Marokko
Tot slot is ook de Menara luchthaven in Marrakech het vermelden waard. Een team van architecten combineerden de Islamitische cultuur met moderne architectuur en kwamen zo tot een prachtig eindresultaat, waarbij veel aandacht werd besteed aan de lichtinval.