De 5 grootste luchthavens van de wereld

1. Hartsfield-Jackson Atlanta IAP
Momenteel de grootste en meest imposante luchthaven ter wereld is Hartsfield-Jackson Atlanta. Met 91 miljoen passagiers per jaar staat deze luchthaven met stip bovenaan.

2. Beijing Capital Airport
Met ruim 76 miljoen passagiers in 2010 staat Beijing Capital Airport op nummer 2 van de 5 grootste luchthavens ter wereld. De luchthaven bestaat uit 3 terminals. Terminal 3 is groter dan alle 5 de terminals van Londen Heathrow bij elkaar. De toekomstplannen voor Beijing zijn nog grootser. Het nieuwe vliegveld, Beijing Daxing zal een capaciteit krijgen van 120 tot 200 miljoen passagiers per jaar.

3. Londen Heathrow Airport
Londen Heathrow staat met 66 miljoen bezoekers op de 3de plek. De 5 terminals worden door middel van een gratis shuttle met elkaar verbonden. Echter zijn er in Londen Heathrow relatief veel klachten van beschadigde bagage en verloren bagagestukken. Dit is voor veel passagiers die wat meer kennis hebben van de luchthavens een reden om deze luchthaven te vermijden.

4. Chicago O’Hare Airport
Op de 4de plek van de grootste luchthavens ter wereld staat Chicago O’Hare Airport. Ruim 66 miljoen passagiers per jaar komen en gaan naar deze luchthaven. Dit is vooral binnenlands verkeer. Het is een erg grauwe en donkere luchthaven. Het vliegveld stamt uit de 2de wereldoorlog en is toen in korte tijd uit de grond gestampt om oorlogsvliegtuigen te bouwen.

5. Tokyo Haneda Airport
Tokyo Haneda Airport is de drukste luchthaven van Japan. Met ruim 60 miljoen passagiers vanuit de hele wereld. De luchthaven bestaat uit 3 terminals en een verbinding naar het centrum van Tokyo met een monorail. In 20 minuten bent u vanaf het vliegveld in het centrum van Tokyo.