Je eerste vliegreis!

Ga jij voor het eerst vliegen en weet je nog niet precies hoe alles werkt? Lees dan snel verder! Je kunt hier een aantal praktische tips vinden.

paspoortWat mag je precies meenemen in het vliegtuig?
In het vliegtuig mag je een koffer en handbagage mee. De maximale afmetingen van jouw koffer en handbagage verschillen per vliegmaatschappij, informeer dus van tevoren naar de maximale afmetingen, dit kan je op de website van de vliegmaatschappij vinden.

Hoe werkt het inchecken op het vliegveld?
Het is aangeraden dat je een uur voordat je vliegtuig vertrekt, incheckt. Je checkt je koffer in, je koffer krijgt dan onder andere een label met de IATA, dit is de code van het vliegveld, Schiphol heeft bijvoorbeeld de code AMS. Je koffer wordt daar ook gewogen en daarna naar het vliegtuig gebracht.

Wat doe je nadat je je koffer hebt ingecheckt?
Nadat je je koffers en tassen hebt ingecheckt, ga je naar de douane. Je laat hier je paspoort zien en je handbagage wordt gecontroleerd.

Als je door de douane heen bent, ga dan op zoek naar je gate. De gate is het punt waarvan jouw vliegtuig vertrekt, dit staat aangegeven op elektronische borden en kan een behoorlijk stuk lopen zijn, ga dus op tijd op zoek naar je gate. Bij de gate wacht je tot jouw vliegtuig klaarstaat en je kunt instappen.

Nog een aantal tips.
– Als je een lange vliegreis maakt, draag comfortabele kleren.
– Het kan fris zijn in het vliegtuig (door airco), neem dus altijd een vest mee.
– Neem een klein (opblaasbaar) nekkussen mee, zodat je tijdens je vlucht kunt slapen.
Tijdens het opstijgen en landen kan je last hebben van je oren, neem voor de zekerheid oordoppen mee.

Een goede vliegreis gewenst!