Tips voor een vakantie naar Indonesie

indonesieWat zijn de mooiste bezienswaardigheden die je tijdens een Indonesie rondreis niet mag missen? Dat wordt door reizigers meer dan eens gevraagd. Om je een beeld te geven van wat je allemaal kunt ontdekken in Indonesië geven we vandaag een aantal tips! Ontdek onze Indonesië suggesties en bepaal zelf wat je tijdens jouw reis naar Indonesië zeker niet gaat overslaan.

In Indonesië vind je een van de meest bijzondere tempels van de wereld, genaamd de Borobudur. De tempel vind je op het eiland Java en kent een bijzondere geschiedenis. Zo bestaat de tempel al enige tijd, maar is het nog kort geleden dat dit bijzondere bouwwerkt werd ontdekt. Combineer een bezoek aan dit wonder met een bezoek aan Yogyakarta. Tevens een leuke stad om op zoek te gaan naar souvenirs.

Wie droomt van bounty eilanden moet zeker eens de Gili Eilanden bezoeken. Deze eilandjes vind je nabij Lombok, maar zijn vanaf Bali ook goed te bereiken. De Gili eilanden zijn klein en je kan er vaak in een korte tijd al een rondje om lopen. Ook vind je er een blauwe zee met een levendige onderwaterwereld waar je goed kunt snorkelen.

Genieten van Balineze dansen, heerlijk eten en ondertussen wat fijne souvenirs kopen. Dat kun je het best doen als je in Ubud bent op het Indonesische eiland Bali. Ubud ligt centraal en vanuit deze stad kun je dan ook goed bezoekjes brengen aan mooie tempels. Er worden in de stad dan ook vele tours aangeboden die je mee neemt langs allerlei bijzondere plekken.

Ben je een echte dierenliefhebber? Zorg dan dat je naar Sumatra gaat en ga er op zoek naar apen. Of trek juist naar de Komodo eilanden en spot er de Komodo varaan. Geen tijd om zo ver te reizen? Trek dan naar het apenbos dichtbij Ubud en laat je daar vermaken!