Steeds meer files in Nederland, ook rond vliegvelden

Het wordt alsmaar drukker in op de Nederlandse wegen. Het aantal mensen met een auto stijgt al jaren en de groei van het wegennetwerk kan de toename aan auto’s nauwelijks aan. Ook de wegen rond de grootste Nederlandse vliegvelden hebben hier last van. Rond Schiphol en Eindhoven Airport, de twee grootste luchthavens van ons land, blijft de drukte toenemen. Zowel in Amsterdam als in Eindhoven wordt geprobeerd om hierop in te spelen. Slimmere aanrijroutes, méér en betere wegen van en naar het vliegveld en betere communicatie naar de mensen die van het wegennet gebruik maken. Vooralsnog lijkt de oplossing voor het groeiende probleem nog niet gevonden te zijn.

Files rond vliegvelden

Reisorganisaties waarschuwen reizigers

Wanneer je een reis boekt via een van de Nederlandse vliegvelden, krijg je van de reisorganisatie vaak het advies om goed na te denken over de reis naar het vliegveld. Omdat er van je gevraagd wordt om altijd ruim op tijd op het vliegveld aanwezig te zijn, wordt aangeraden om vooraf goed de route te checken. Wanneer je tijdens de spitsuren naar het vliegveld moet reizen, is het aan te raden om goed de drukte op de wegen in de gaten te houden. Een file rond een vliegveld kan namelijk zomaar betekenen dat je 30 tot 60 minuten later op het vliegveld aanwezig bent.

Alternatieve reismethodes

Gelukkig zijn er ook alternatieve reismethodes om op het vliegveld te komen. Wil je er zeker van zijn dat de drukte op de weg er niet voor zorgt dat je je vlucht mist, zorg dan dat je op tijd aanrijdt. Is dit niet mogelijk in verband met je werk of omdat je dan extra vroeg moet aan rijden, overweeg dan chauffeursdiensten zoals een chauffeur van Studentchauffeurs.nl. Dat is iemand die jou in jouw auto naar het vliegveld brengt, zodat jij niet hoeft te stressen in de auto maar gewoon ontspannen toe kan leven naar je reis. Een andere veel gekozen optie is het openbaar vervoer. De bekende vliegvelden van ons land zijn prima bereikbaar per openbaar vervoer. Een ritje met de trein neemt al veel stress weg, omdat je onmogelijk in de file kunt komen te staan. Op Schiphol is het treinstation zelfs letterlijk onder de aankomst- en vertrekhal van Schiphol, waardoor een treinreis naar Schiphol steeds populairder wordt.