Sprookjesachtige wintersteden

Vliegvakantie wintersportEr even lekker tussenuit is altijd lekker. Maar in de wintermaanden krijgen vakanties vaak net even een iets romantischer tintje. We hebben vijf prachtige, sprookjesachtige bestemmingen voor je op een rijtje gezet. Voor iedereen die er in de winter graag op uit gaat maar niet direct wil gaan wintersporten.

Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag is zo’n typisch geval van een stad waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan. Dat de bloeitijd van deze in Oost Europa gelegen stad rond de late middeleeuwen en in de renaissance lag, is nog terug te zien in de historische kerken en gebouwen die de stad rijk is. Onder een witte deken van sneeuw is Praag misschien wel op zijn mooist. De afstand van Utrecht naar Praag is ongeveer 900 kilometer. Vliegend doet u hier ongeveer anderhalf uur over.

86515899Brugge

Het dichter bij huis gelegen Belgische Brugge heeft als bijnaam het Venetië van het Noorden gekregen. De stad dankt deze bijnaam aan de vele kanalen, ook wel Leien genoemd, die de stad rijk is. Veel mensen komen hier voor een romantisch weekendje weg en genieten van de rijke Belgische keuken, het knusse stadscentrum en de Vlaamse gastvrijheid. Met de auto rijdt u in ongeveer tweeënhalf uur van Utrecht naar Brugge.

Wenen

In Wenen treedt u in de voetsporen van componisten als Mozart, Schubert en Wagner. Allen zijn hier woonachtig en werkzaam geweest. Een ritje in winterse sferen naar e stadsopera is dan ook een echte aanrader. Op culinair gebied is Wenen natuurlijk bekend om zijn Wiener Schnitzel. Maar verlaat de stad zeer niet zonder een stukje apfelstrüdel, geserveerd naast een van de vele koffie specialiteiten waar de Oostenrijkse hoofdstad bekend om is. Per eigen auto is Wenen tien á elf uur rijden. De weg voert u door heel Duitsland.

Genève

Wanneer u in de winter Zwitserland wilt bezoeken, maar niet per sé wilt gaan skiën of langlaufen, dan is Genève een echte aanrader. De stad is gelegen aan het meer dat tevens de naam draagt van de stad. Genève kent prachtige stadsgezichten. Vanuit de stad kunt u prachtige tourritten maken per auto, langs delen van het meer. Genève heeft een eigen luchthaven. Per weg kan natuurlijk ook. De afstand Utrecht Genève bedraagt iets minder dan duizend kilometer. Een groot deel van de reis leidt u dan door Frankrijk. Genève ligt zo goed als tegen de Franse grens aan.

Giethoorn

Dat de mooiste plekjes ter wereld soms ook heel erg dicht bij liggen, bewijst het Overijsselse Giethoorn. gelegen in een zeer waterrijk gebied met prachtige doorkijkjes, riviertjes, beekjes en bruggetjes. Een deel van het dorp is als aangemerkt als beschermd dorpsgezicht. Daarnaast is Giethoorn ruim bedeeld met een verscheidenheid aan rijksmonumenten. Met Giethoorn als uitvalsbasis maakt u prachtige dagtrips naar de hunebedden in Drenthe of Natuurpark de Hoge Veluwe.

Belangrijke tip voor u vertrekt

Voor u vertrekt, en of u nu met uw eigen auto gaat of van plan bent om ter plekke een auto te huren, willen we u graag nog op het belang van winterbanden wijzen. In ons land en België worden deze bij slecht weer, terecht, sterk aangeraden. In Zwitserland en Duitsland kunt u zelfs een boete krijgen wanneer u in winterse omstandigheden zonder rijdt. Ook de aansprakelijkheid bij onverhoopte ongelukken is hier afhankelijk van. In Tsjechië zijn ze zelfs verplicht in de winter.

Comments & Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *